Katalogi:
Katalog Ogólny 2018
Katalog Kukurydza 2018
NOWOŚCI SAATEN-UNION Polska - Wiosna 2018
Surprime
Więcej...

Soja SAATEN-UNION

Soja, zawierając przeciętnie ok. 20% tłuszczu i około 40% białka, jest uprawą o bardzo uniwersalnej wartości gospodarczej wykorzystywanej do celów spożywczych, paszowych oraz do przemysłu.

Ponadto jako uprawna roślina strączkowa ma tą niezwykłą zaletę, że współżyjąc z bakteriami brodawkowymi jest zdolna wykorzystywać azot pobrany z powietrza. Nie potrzebuje kosztownego nawożenia mineralnym nawozem azotowym. Soja jako roślina przedplonowa, zostawia bardzo dużo resztek pożniwnych, które poprawiają znacznie właściwości fizyczno-chemiczne gleby. Dodatkowo, głęboko sięgające korzenie, penetrują glebę pobierając trudno dostępne składniki pokarmowe. Uprawa soi pozwala zróżnicować bardzo uproszczony płodozmian oraz może wypełnić obowiązki wynikające z zazielenienia.

Soja jest cenną rośliną, uprawianą na całym świecie. Również polskie rolnictwo doceniło jej wartość gospodarczą czego wyrazem jest ciągle rosnące zainteresowanie tym gatunkiem.

Dostosowując się do zmieniających potrzeb nowoczesnego rolnictwa, z przyjemnością informujemy, że SAATEN UNION Polska wprowadza na rynek odmiany soi, które zaspokoją Państwa oczekiwania.



Ta strona korzysta z plików cookie. Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności.