Katalogi:
Katalog Ozimy 2022
Pszenica ozima SU BANATUS
Jęczmień ozimy JAKUBUS & ZITA
Katalog Kukurydza 2022
Katalog Jary 2022
Soja 2021
Niedobory składników pokarmowych Podręczny atlas
Pszenica ozima EXPO
Więcej...

Charakterystyka odmian

Kukurydza
Opis: Aktualna karta Kompletny profil

SUMUMBA FAO 250


NOWOŚĆ!!!
Magiczna odmiana
  • Mieszaniec pojedynczy z przeznaczeniem przede wszystkim na ziarno (FAO 250)
  • Doskonała wydajność ziarna przy jednoczesnym łatwym omłocie
  • Rośliny wcześnie kwitną, dzięki temu mają dłuższy czas na nalewanie i wykształcenie dorodnego ziarna
  • Rośliny wysokie o sztywnej łodydze
  • Wysoka tolerancja na fuzariozę kolb i Helmintosporiozę
  • Jako mieszanice kiszonkowy jest wysokoenergetyczny dzięki wysokiej zawartości skrobi oraz strawności
  • Idealny mieszaniec kiszonkowy w połączeniu z trawami w dawkach pokarmowych
SU SUMUMBA to nowa propozycja w ofercie kukurydzy SAATEN-UNION Polska, która już w momencie wprowadzenia na rynek
w 2021 roku została dostrzeżona i doceniona przez grono rolników w różnych częściach Polski. Rośliny tej odmiany cechują
się wysokim wigorem początkowym i bardzo dużą tolerancją na niesprzyjające warunki glebowo-klimatyczne. Doskonale radzi
sobie nawet na słabych stanowiskach, gdzie często dochodzi do okresowych deficytów wody. Biorąc pod uwagę wszystkie
cechy jakimi charakteryzuje się SU SUMUMBA, można pokusić się o stwierdzenie, że po raz kolejny firma SAATEN-UNION Polska
wprowadza odmianę doskonale spełniającą oczekiwania Polskich rolników.
Gorąco zachęcam do zakupu. Rafał Spychała Product manager.

Krótka charakterystyka
Wartość cechy: 1 – bardzo niska; 5 – średnia; 9 – bardzo wysoka 

 Profil
1 2 3 4 5 6 7 8 9


Rozwój początkowy
Wyleganie
Fuzarioza kolb
Plon suchej masy
Plon ziarna
> 32% wody

 Profil
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Wartość cechy: 1 – bardzo niska; 5 – średnia; 9 – bardzo wysoka

Mieszaniec
Typ mieszańca
Pojedynczy
Typ ziarna
Flint/ Dent

Rozwój
Rozwój początkowy
Tolerancja na stres
Wysokość roślin
STAY-GREEN

Tolerancja na
Chłody wiosenne
Wyleganie
Zgnilizna łodygi
Fuzarioza kolb
Helmintosporioza

Przydatność na kiszonkę
Plon suchej masy
Koncentracja energii
Zawartość skrobi
Strawność całych roślin

Przydatność na ziarno
Plon ziarna
MTZ

Oddawanie wody
> 32% wody
<32% wody

Uwaga! Przedstawione na niniejszej stronie charakterystyki i opisy odmian zostały opracowane na podstawie wyników oficjalnych opublikowanych w Polsce przez COBORU (lub/i jego odpowiedniki w innych krajach Unii Europejskiej np.: w Czechach przez ÚKZÚZ, w Niemczech przez BSA), jak również najlepszej wiedzy i doświadczeń hodowców.
Ze względu na dużą zmienność warunków środowiskowych mogą odbiegać od wyników uzyskanych w praktyce rolniczej i dlatego należy je rozumieć jako informacje o jakości i potencjale plonowania.
Przydatność na gleby lekkie
 
1
8
 
1
8

Uwaga! Przedstawione na niniejszej stronie charakterystyki i opisy odmian zostały opracowane na podstawie wyników oficjalnych opublikowanych w Polsce przez COBORU (lub/i jego odpowiedniki w innych krajach Unii Europejskiej np.: w Czechach przez ÚKZÚZ, w Niemczech przez BSA), jak również najlepszej wiedzy i doświadczeń hodowców.
Ze względu na dużą zmienność warunków środowiskowych mogą odbiegać od wyników uzyskanych w praktyce rolniczej i dlatego należy je rozumieć jako informacje o jakości i potencjale plonowania.

Ta strona korzysta z plików cookie. Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności.