Katalogi:
Katalog Kukurydza 2020
Katalog Jary 2020
Katalog Ozimy 2019
EXPO
JAKUBUS
Więcej...

Charakterystyka odmian

Kukurydza
Opis: Aktualna karta Kompletny profil

SUBITO FAO 260


Prawdopodobnie najwybitniejszy w swojej klasie
  • Bardzo wysoki potencjał plonowania,
  • Niezawodny wzrost początkowy,
  • Szybkie magazynowanie skrobi wraz z dojrzewaniem całej rośliny,
  • Bardzo wysoka wydajność na małym obszarze uprawy,
  • Bujne, bardzo wysokie i dobrze ulistnione rośliny.
Mieszaniec pojedynczy kiszonkowo-ziarnowy o bardzo wysokim potencjale plonowania suchej masy. Charakteryzuje sie bardzo korzystnym plonem skrobi, co zwiększa wydajność energetyczną w żywieniu bydła.

Krótka charakterystyka
Wartość cechy: 1 – bardzo niska; 5 – średnia; 9 – bardzo wysoka 

 Profil
1 2 3 4 5 6 7 8 9


Rozwój początkowy
Wyleganie
Fuzarioza kolb
Plon suchej masy

 Profil
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Wartość cechy: 1 – bardzo niska; 5 – średnia; 9 – bardzo wysoka

Mieszaniec
Typ mieszańca
Pojedynczy
Termin kwitnienia
Typ ziarna
Flint/ Dent

Rozwój
Rozwój początkowy
Tolerancja na stres
Wysokość roślin
STAY-GREEN

Tolerancja na
Wyleganie
Zgnilizna łodygi
Fuzarioza kolb
Helmintosporioza

Przydatność na kiszonkę
Plon suchej masy
Koncentracja energii
Zawartość skrobi
Strawność całych roślin

Uwaga! Przedstawione na niniejszej stronie charakterystyki i opisy odmian zostały opracowane na podstawie wyników oficjalnych opublikowanych w Polsce przez COBORU (lub/i jego odpowiedniki w innych krajach Unii Europejskiej np.: w Czechach przez ÚKZÚZ, w Niemczech przez BSA), jak również najlepszej wiedzy i doświadczeń hodowców.
Ze względu na dużą zmienność warunków środowiskowych mogą odbiegać od wyników uzyskanych w praktyce rolniczej i dlatego należy je rozumieć jako informacje o jakości i potencjale plonowania.
Przydatność na gleby lekkie
 
1
9

Obsada roślin
 
7-8-9 roślin/m²

Czas zbioru do zakiszania
 
2-3 tygodni

Uwaga! Przedstawione na niniejszej stronie charakterystyki i opisy odmian zostały opracowane na podstawie wyników oficjalnych opublikowanych w Polsce przez COBORU (lub/i jego odpowiedniki w innych krajach Unii Europejskiej np.: w Czechach przez ÚKZÚZ, w Niemczech przez BSA), jak również najlepszej wiedzy i doświadczeń hodowców.
Ze względu na dużą zmienność warunków środowiskowych mogą odbiegać od wyników uzyskanych w praktyce rolniczej i dlatego należy je rozumieć jako informacje o jakości i potencjale plonowania.

Ta strona korzysta z plików cookie. Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności.