Katalogi:
Broszura Kukurydza 2017
Katalog Zboża Mieszańcowe 2016
Katalog Ogólny 2016
Więcej...

Charakterystyka odmian

Kukurydza
Opis: Aktualna karta Kompletny profil

NOLWEEN FAO 230


  • Nolween
  • Wysoki plon suchej masy (103,4%, ÚKZÚZ 2011-2012)
  • Wydajny STAY-GREEN
  • Wysoka wydajność kiszonki wynikająca z wysokiej strawności
Stworzona dla strawności

Krótka charakterystyka Wartość cechy: 1 – bardzo niska; 5 – średnia; 9 – bardzo wysoka 
 
Profil
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
Rozwój początkowy
Wyleganie
Fuzarioza kolb
Plon suchej masy
Plon energii
Plon skrobi


 Profil
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Wartość cechy: 1 – bardzo niska; 5 – średnia; 9 – bardzo wysoka



Mieszaniec
Typ mieszańca
Termin kwitnienia
Typ ziarna
Rozwój
Rozwój początkowy
Tolerancja na stres
Wysokość roślin
STAY-GREEN
Tolerancja na
Wyleganie
Zgnilizna łodygi
Fuzarioza kolb
Helmintosporioza
Przydatność na kiszonkę
Plon suchej masy
Plon energii
Koncentracja energii
Plon skrobi
Zawartość skrobi
Strawność całych roślin
Uwaga! Przedstawione na niniejszej stronie charakterystyki i opisy odmian zostały opracowane na podstawie wyników oficjalnych opublikowanych w Polsce przez COBORU (lub/i jego odpowiedniki w innych krajach Unii Europejskiej np.: w Czechach przez ÚKZÚZ, w Niemczech przez BSA), jak również najlepszej wiedzy i doświadczeń hodowców.
Ze względu na dużą zmienność warunków środowiskowych mogą odbiegać od wyników uzyskanych w praktyce rolniczej i dlatego należy je rozumieć jako informacje o jakości i potencjale plonowania.

Przydatność na gleby lekkie


Obsada roślin

Czas zbioru do zakiszania


Uwaga! Przedstawione na niniejszej stronie charakterystyki i opisy odmian zostały opracowane na podstawie wyników oficjalnych opublikowanych w Polsce przez COBORU (lub/i jego odpowiedniki w innych krajach Unii Europejskiej np.: w Czechach przez ÚKZÚZ, w Niemczech przez BSA), jak również najlepszej wiedzy i doświadczeń hodowców.
Ze względu na dużą zmienność warunków środowiskowych mogą odbiegać od wyników uzyskanych w praktyce rolniczej i dlatego należy je rozumieć jako informacje o jakości i potencjale plonowania.



Ta strona korzysta z plików cookie. Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności.